Recomanem

ASSAIG

per XAVIER ALIAGA
EL FINANÇAMENT DELS VALENCIANS

Mesos abans que el tsunami a Catalunya posara en el tauler de l’actualitat de manera virulenta el finançament autonòmic, es publicava aquest opuscle de l’economista i analista financer Rafael Beneyto que, de manera senzilla, tracta d’explicar per què tots els models de finançament que hi ha hagut fins ara penalitzen l’economia valenciana i el nivell de renda dels valencians. Un atzucac del qual, per a l’autor, sols se’n pot eixir recaptant tots els impostos i aportant-ne a l’Estat una part en funció de les competències.

El finançament dels valencians

Rafael Beneyto

Fundació Nexe, València, 2012

65 pàgines

NOVEL·LA

per xavier aliagaLA FLOR DE HANAKO

L’últim premi publicat de literatura eròtica de la Vall d’Albaida té l’al·licient de traslladar l’acció al Japó, escenari exòtic i conegut per l’autor que, juntament amb l’enigmàtica protagonista, Hanako, proveeixen la narració d’un clima pertorbador i insà que en reforcen l’atractiu. A més de les escenes sexuals, contades amb perícia i ortodòxia, la novel·la desenvolupa una història que, a la manera de les pel·lícules de Jason Reitman, condueix a un final plausible i lògic, però d’una polisèmia moral ben inquietant.

 

La flor de Hanako

Xavier Mínguez

Editorial Bromera, Alzira, 2012

212 pàgines

DISCOS

PER X. A.

EN MINÚSCULES

En el seu quart treball, i amb la novetat d’un Josep Pérez molt acoblat i eficaç com a cantant, la formació liderada per Joansa Maravilla aprofundeix la seua actualització del cançoner tradicional amb sonoritats mediterrànies ancestrals que, aquesta vegada, s’enriqueixen amb influències del jazz oriental i arranjaments ben agosarats propers al pop o al soul, com ara en la sensacional La meua caòtica col·lecció d’anònims essencials. Un disseny ben acurat arredoneix la jugada d’un treball amb l’aura dels discos importants.

En minúscules

Aljub

Autoedició, 2012

 

Read more here – http://elpais.com/ccaa/2012/09/26/quadern/1348680054_405013.html

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s